Защо създадохме Сантамент?

Защо Сантамент?

Венечните заболявания или така наречените пародонтити се причиняват от плака, безцветен филм от бактерии, която се наслоява върху зъбите. Плаката дразни венците в резултат, на което те се зачервяват, стават чувствителни, в някой случаи се подуват и кървят. Ако плаката не се отстрани се получават втвърдявания около зъба, които оформят зъбен камък. Накрая плаката или зъбният камък започват да разрушават венечната тъкан, която е в съприкосновение със зъба. Този процес води до образуване на венечни джобове. Тези джобове се запълват с плака и резултатът е увреждане на костта, която носи зъбите. Венечните заболявания прогресират бавно, без да причиняват каквато и да е болка. Повечето хора, които имат венечно заболяване дори не подозират това. Ако заболяването бъде диагностицирано в ранен стадии, то може да бъде лекувано своевременно и съответно зъбите да бъдат предпазени.

Какво представлява зъбната плака ?

Зъбната плака е аморфна, лепкава, жълтенозна, белезникаво – жълтеникава маса, която се образува като тънък слой върху зъбите над и под венечния ръб. Тя се състои основно от бактерии, които отделят киселини, токсини, алергени и други вредни вещества. Ето защо зъбната плака е основен причинител както на кариеса, така и на възпалителните заболявания на венците.

Какво е Стоматит ?

Така се нарича възпалението на лигавицата на устата. Стоматитът се причинява от вируси и бактерии. Възпалението обхваща лигавицата на бузите, на езика, а също така и на венците, която е зачервена и отекла, болезнена при хранене. Понякога се стига до образуване на язвички – от една до множество на брой. Пародонталните заболявания или както повечето хора ги наричат – заболяванията на венците, са хронични бактериални инфекции, които постепенно увреждат костта и венците поддържащи зъба. Ако остане нелекувана тази инфекция може да доведе до загуба на зъба. Основната причина за тази инфекция са бактериите и техните токсини в плаката по зъбите.

Защо се образува зъбна плака ?

Натрупването на зъбна плака е естествен процес. Устната кухина на човека нормално се обитава от множество видове бактерии. Бактериите са миниатюрни живи организми, като не всички видове причиняват заболявания. Част от тях са дори полезни за човешкия организъм. Бактериите имат свойството да се прикрепят по зъбните повърхности, като формират тънък слой. С течение на времето обаче, ако не се почиства редовно и старателно, слоят зъбна плака увеличава своята дебелина. Още по – неприятен е фактът, че освен количеството, силно нараства и болестотворния потенциал на плаката, защото вредните микроорганизми в нея стават все повече и повече.

Пародонтопатия.

Мощен алергизиращ фактор е бактериалната флора на умъртвените зъби, при пародонтопатия. Бактериалните огнища в устната кухина и зъбите обуславят развитието на алергични заболявания с увреждане на ставите, бъбреците, сърцето, съдовете, очите, кожата и други органи и системи.

Важно!!! Зъбния камък представлява минерализирана ( втвърдена ) зъбна плака. Той силно дразни венците и е един от най – честите “ благоприятни “ фактори за поява и развитие на парадонтоза

Защо създадохме Сантамент

История на Сантамент

Начин на
употреба

Стоматологична
физиотерапия

Мнения на специалисти

Мнения на
клиенти

Shopping Cart
Scroll to Top